OTTELURAPORTTI: C 2    KIEKKO-VANTAA   vs   JOKERIT       2-4  (0-0, 1-3, 1-1)
Julkaistu: 04.10.2015 00.00

OTTELURAPORTTI: C 2 KIEKKO-VANTAA vs JOKERIT 2-4 (0-0, 1-3, 1-1)

Siinä on aina jotain kiekkoromantiikkaa, kun pieni kohtaa ison / kaunis ruman / henki materian. Näitä vertauksia on monia. Nyt oli etuoikeus olla paikalla todistamassa lauantai-illan huumaa kakkoshallissa. Otetaan ihan pieni kurkistus joukkueeseen ennen ottelun purkamista.

Meidän Evulaisten on nyt otettava tämä Kiekko-Vantaan C 2 joukkue ”omaksemme”. Pienille Evun junnuille se on vielä hieman vaikeaa ymmärtää, kun ovat pelanneet vuosia Kiekko-Vantaata vastaan. Ehkäpä me vanhemmat / toimihenkilöt voimme auttaa heitä ymmärtämään asian. Toisaalta joukkueessa on kaikkien tuntema ja arvostama päävalmentaja, pelaamassa on kesäleireiltä tuttuja ohjaajia mm. Kaartinen, Paavilainen, Fagerström. Ja tietenkin IP-jäiltä tuttu kikkailija-Mara, jolla on aina hymy suupielissä. Ja harjoitteleehan tämä joukkue meille niin rakkaassa Myyrmäki Gardenissa. Kiekko-Vantaan C 2 on myös evulaisten joukkue.

Lähtökohdat otteluun olivat kutkuttavat: sarjan kärkijoukkueet, lauantai-ilta prime-time, lehterit pullollaan väkeä. Itse ajoin poikien turnauksesta tuhatta ja sataa, jotta pääsen ajoissa paikalle soittamaan musaa alkulämmittelyyn. Illan ainoa miinus tuli musavehkeistä: ei toiminut!!!!! Allekirjoittaneella hitsasi todella pahasti kiinni, tämän piti olla myös minun hetkeni. Ennätysyleisö ja AC/DC kajahtamaan ämyreistä. No, näin ei nyt päässyt tapahtumaan ja ehkäpä se oli yläkerran merkki, että köyhän miehen DJ saa harjoitella vielä Leijonaliiga-peleissä soittolistansa tekoa…

Otimme tämän pelin viikon otteluksi Evun sivuilla. Ja täytyy sanoa, että markkinointi kannatti. Tilastoihin merkattu yleisömäärä 84 oli iso vitsi. Tuon verran tuli väkeä jo Evun toimihenkilöistä jälkikasvuineen. Katsomossa oli suuren maailman meininkiä, paikallisia ”kiekkojulkkiksia” tuli vastaan tuon tuosta. Naapurileiristä todistetusti paikalla Yrjänheikkiä ja Kalliomäen Tumppia ainakin. Evun legendoista läsnäolollaan ottelua kunnioittivat mm. Wiikin Ville, isä-Paavilainen ja taisipa kolmannessa erässä paikalle tupsahtaa veskarisuuruus Mutkan Karikin.

Jännitteitä oli ilmassa, kun kiekko tippui jäähän. Avauserä päätettiin maalittomana, mutta olihan se huikeaa kiekkoa. Maalipaikkoja luotiin molemmissa päissä, veskarit loistivat torjunnoillaan ja kaikki taklaukset ajettiin loppuun asti. Viihdearvo oli huipussaan, vaikka maaleja ei nähtykään.

Erätauko ja jäänajo. Se tarkoittaa aina vierailua legendaariseen Hannen kahvioon. Kuppi kuumaa ja takaisin peliin. Moni muukin oli ajatellut samoin, niinpä jonon pituus pääsi yllättämään allekirjoittaneen pahasti. Takaisin halliin päästessä valotaululla oli ikävä 0-1 vierasjohto heti erän alkuun. Aavistuksen tuo maali oli latistanut tunnelmaa. Toista erää mentiin todella tasaisesti päästä päähän, tunnelma oli odottava. Ajassa 35:31 yleisö sai haluamansa, Vantaa tasoitti 1-1:een ja halli lähes räjähti!!!! Maali ei ollut urheiluruutu-kamaa, mutta sitäkin ansaitumpi! Vähemmän yllättäen tilanteen pohjusti Juuso Fagerström, Keräsen Ville jatkoi luukulle, josta pikkumustan nuottaan taisteli Mikko Ryytty!!! Läpi ottelun loistavasti kuuluttanut naishenkilö vielä venytti :”…Ryyyyyttyyyy”, kun Jokerit jo iskivät johtomaalin, todellinen tunnelmantappaja. Joku viisas on joskus puhunut maalin jälkeisten vaihtojen tärkeydestä, nyt saatiin se karvaasti kokea. Jokerit iskivät vielä kolmannen maalin toisen erän loppuun ja näyttivät miksi suuret ovat suuria.

Edellisestä erätauosta oppineena, nyt pidettiin kiirettä kahvin hakemisessa. Viimeisestä erästä ei halunnut missata hetkeäkään! Kolmas erä oli linjassa kahteen edelliseen, vauhtia piisasi ja tontteja luotiin tasatahtiin. Ennen erän puoliväliä Jokerit menivät jo 1-4 johtoon. Oliko tämä tässä? Ainakaan yleisö ei ollut tätä mieltä, sillä hallista ei poistunut kukaan. Toisaalta Evu-yhteisössä kaikki tietää, että Fagun jengit ei ainakaan kaadu kuntopohjan pettämiseen. Jälleen yleisö sai haluamansa. Ajassa 50:46 Paavilaisen Petu teki hienon esityön viemällä namun jokeripakin lavasta maalin takana, siitä tarjoilut illan samettisimmille käsille: Juuso Tiihonen laittoi mustan pussiin. Tämä kaveri teki vaikutuksen minuun pelin aikana taitavalla kiekon käsittelyllä. Evussa tunnetaan myös toinen taitava Juuso Tiihonen, hauska sattuma sinänsä. Kiekko-Vantaa käynnisti hienon takaa-ajon, mutta tällä kertaa se ei riittänyt. Ottelu päättyi näihin 2-4 numeroihin.

Summa summarum. Ehkäpä Jokerit oli tämän verran parempi, ainakin terävämpi maalipaikoissa. Toisaalta Vantaalla useampi ykäläpi-tilanne, joista ei maalia. Joten jossiteltavaa jäi…

Eihän näitä Fagun sotureita voi olla rakastamatta! Pelaavat vauhdikasta lätkää ja tilanteet ajetaan loppun asti. Tässä pelissä oli muutamat ”nenänpyyhkimistalkootkin”, joissa Vantaan agitaattorina hääri nro 97 Anton Järvinen. Taka-askelia ei otettu.

Käytiin vielä pelin jälkeen pihalla jälkikasvun kanssa moikkaamassa tuttuja ja siellä tuli havainnoitua seuraava asia. Määrällisesti tulevien lätkävaimojen taisto meni Kiekko-Vantaalle jotain 15-1 (tunsin ainoan jokeripelaajan tyttöystävän). Siinäpä se on coach Fagerströmillä taiteileminen, jotta poikien fokus pysyy oikeissa asioissa. Nuorisoa oli muutenkin paljon hallilla katsomassa peliä. Ja erittäin hyvin käyttäytyvää nuorisoa olikin, hienoa!!!

*** JUUSO TIIHONEN:Loistava kiekonkäsittelijä! Taidetta.

** ANTONJÄRVINEN: ”Köyhän miehen Komarov”. Entisenä neitipelaajana pakko arvostaa omien puolustajaa.

* ”NAISKUULUTTAJA”: Ryhdikäs suoritus. Hyvää fiilistelyä.


Nyt rakkaat lukijat seuraavat päivämäärät ylös kalenteriin:

28.10 C2 KIEKKO-VANTAA vs BLUES EPS

31.10 C2 KIEKKO-VANTAA vs BLUES

Laitetaan mökki täyteen. Nämä soturit ansaitsevat kotiyleisön tuen! Nähdään hallilla!

Jaska

(Allekirjoittanut vaikuttaa Evun 06- ja 07-joukkueissa. Ei mitään yhteyttä Kiekko-Vantaan joukkueeseen, kyseessä yhden ihmisen mielipiteet)

Seuran uusimmat