Kiitos nollakakkoset
Julkaistu: 21.03.2016 00.00

Kiitos nollakakkoset

Lauantai-illan huumassa kaatui EPS komeasti 3-1. Tässä taistossa mieltäni erityisesti lämmitti Pennalan Epen paluu tolppien väliin. Kuukausien tauko peleistä selkävaivojen takia ja mikä paluu!!!! Eppe ansaitsi sen! Aina hymyilevä herrasmiehen alku! Kolme tähteä Pennalan perheeseen. Vihdoin oli Evu Blue saanut kasaan kolme kentällistä, kolme peluria oli otettu nollakolmosista. Kaksi tähteä ojennetaan Monosen Veetille. Komea 3-1 maali ja muutenkin esiintyi isännän ottein! Virallinen anteeksipyyntö Veetille: kuuluttaja sortui amatöörimäiseen virheeseen lähtiessään hehkuttamaan Evun kolmannen maalin tekijää. "Veeti" kajahti vielä komeasti ämyreistä, mutta sitten loppui happi ja "Mononen" tuli pihinällä ulos. No nyt tiedätte viimeistään kuka sen maalin teki!!! Yhden tähden kanssa vedetään vähän kotiin päin: Casper Kuula. Veti elämänsä lonkkataklauksen, en ole varma onko espoolainen vieläkään laskeutunut. Myös joukkuekaverit yllättyivät tapahtumasta ja sitä juhlittiin kuin maalia.

Eli Evu Blue hoiti homman hienosti himaan, lähes koko Redin villisti kannustaessa yläparvella. "Paineet" oli siirretty Redin joukkueelle sunnuntai-illalle...

Nyt iso kiitos Evu-yhteisölle, taisi olla sunnuntaina ennätysyleisö. Tunnelma kaikin puolin katossa, taistosta tuli eeppinen...

Finlandia-hymnin jälkeen kuulutin sisään "ison, pahan IFK:oon". Siinä vaiheessa en tiennytkään kuinka oikeassa olin. Paha ei missään nimessä, reilu taistelu ja kiitos siitä Helsingin suuntaan. Mutta olihan siellä raskasta kalustoa! Siinä olisi Tervo ja Juntunen saaneet hypätä samaan aikaan puntarille, jotta pääsevät vastustajan isoimman jätkän lukemiin! Onneksi näitä pelejä ei voiteta pelkällä lihaksella.

Aloituskiekon pudottua jäähän, kupletin juoni kävi nopeasti selväksi: Hifk painoi hullun lailla päälle ja laidat ryskyi. Ottelun paras pelaaja Mutkan Aaro piti Evua pinnalla. On muuten Aaro pelannut aivan jäätävän kevään. Eräs tv-persoona on sanonut: "hockey is a momentum game", tällä kertaa se piti todellakin paikkansa. Ajassa 13:14 Juntusen Justus siirsi Evun hieman varkain 1-0 johtoon. Tervo liekitti viivalta ja Juden taidokas ohjaus nosti pikkumustan yläkulmaan! Tästä numero kakskolmosesta moni pikkujunnu voisi ottaa mallia. Jude ei ole kookkain, ei nopein, eikä omaa painavinta laukausta. Mutta jos teet kentällä vain oikeita asioita ja olet aina oikeassa paikassa, lätkästä tulee helpon näköistä! Hieno pelaaja. Näissä 1-0 lukemissa mentiin erätauolle.

En tiedä, miten Mäkisen Jukka pojat sytytti, mutta toiseen erään tuli uudestisyntynyt Evu. Peliä vietiin näytöstyyliin ja kolmen minuutin pelin jälkeen taululla komeili 3-0 lukemat. Maalintekijöinä kauden paras kenttäpelaaja Roni Karvinen ja taiteilija Jesper Kaskinen. Jesperin tuuletus tuli sydämen pohjasta ja oli kohdistettu hienosti kannustaneille evulaisille yläparvelle. Dumarit menivät miinaan ja tuomitsivat kymmenen minuutin rangaistuksen pilkkaamisesta. Eräänlainen näkemys tuokin. Erän puolivälin jälkeen ote siirtyi taas Hifk:lle. Naapuri oli kaventanut jo 3-2:een, kun mentiin toiselle erätauolle.

Tunnetusti tällaisessa tilanteessa tapahtuu usein sulaminen, mutta nollakakkoset ovat toista maata! Taas Coach Mäkinen näytti taitonsa sytyttäjänä, sillä kolmas erä oli koko ajan Evun hallussa. Jos Roni Virtanen heittää alimpana miehenä omalla sinisellä jalkakynää, se kertoo kaiken näiden soturien itseluottamuksesta. Ajassa 40:12 iski Karvisen Roni helpottavan 4-2 osuman ja halli oli todellakin elossa! Mieletön tunnelma hallissa ja Evun aitiossa. Pari minuuttia ennen loppua naulasi Eetu Juurikkalalopullisesti ottelun. Eetulla oli muutenkin lentokeli läpi illan. Oskari Latvala heitti vielä yhden ja IFK osui kerran. Siitä loppulukemat 6-3.

Hieno kiekkoilta oli saanut ansaitun huipennuksen! Katsomo osoitti seisaaltaan kiitokset tälle upealle joukkueelle. Sain ensimmäisen kerran olla todistamassa Myrtsissä "standing ovationin", kylmät väreet kuuluttamossa.

Karvisen Timpan sanoin: "Ala-aste on nyt käyty loppuun. On aika siirtyä yläasteelle." Keväällä alkaa try outit. Niihin hurjat tsempit joka jätkälle. En aio katkaista napanuoraa, joka on syntynyt tähän ikäluokkaan. Niinpä tuttu sössöttävä ääni päivitetyllä musalistalla kuuluu ensi kaudella myös K-Vantaan ja Evun C 2 peleissä.

Kiitos Jätkät.

-tsupari-

Terätohtori Tiihosen korjaus edelliseen kirjoitukseen: "Olen huolissani tämän päivän journalismista. Lähteitä ei tarkisteta ja julkisuuteen pääsee väärää tietoa. Yhtään 02-vanhempaa ei kuulu varjohallitukseen."

Kirjoittaja pahoittelee arvailujaan.

Seuran uusimmat