EVU laajentaa harrastekiekkotoimintaa
Julkaistu: 02.11.2014 00.00

EVU laajentaa harrastekiekkotoimintaa

Lasten ja nuorten liikunnan harrastaminen urheiluseuroissa on kallistunut. Monen mielestä harrastusten hinta on noussut kynnykseksi liian monessa lajissa. 

EVUn tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle tytölle ja pojalle mukava harrastus jääkiekon parissa. Toiminnan avainsanoja nuorimmissa ikäluokissa ovat: KAIKILLE, HAUSKAA, EDULLISTA JA HYVISSÄ OLOSUHTEISSA LÄHELLÄ KOTIA.

Avainsanoista KAIKILLE ja EDULLISTA on varsinkin perinteisessä joukkuetoiminnassa haasteellista toteuttaa.  Korkeat kustannukset karsivat lapsia pois jääkiekon parista.

Tämän takia EVU kehittää perinteisen joukkuetoiminnan rinnalla seuran harraste- ja kerhotoimintaa, johon lapsi voi tulla mukaan taitotasoon katsomatta myöhemmälläkin iällä ja jossa maksut voidaan pitää kohtuullisina.

EVUn on saanut em. toiminnan kehittämiseen seuratukea Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.  Seuratuen ehtona on, että tuetussa toiminnassa harrastajan maksut saavat olla enintään 50 € kuukaudessa.  Tämä ehto tulee toteutumaan kaikessa EVUn harrastekiekko- ja liikuntakerhotoiminnassa.  Esimerkkeinä tästä ovat seuran nykyisessä toiminnassa Easy Hockey liikuntakerho, Leijonakiekkokoulu sekä Liikuntaleikkikoulu.

Tavoitteena on, että kaudella 2016-2017 harrastekiekko- ja kerhotoiminnassa on mukana 300 (3-15 v) lasta.  Lapsille järjestetään toimintaa 1-3 kertaa viikossa, kiekon ohella lapsilla on mahdollisuus tutustua muihin lajeihin.  Myös ottelut muita harrastejoukkueita vastaan kuuluvan ohjelman.

Harraste- ja liikuntakerhotoiminnan kehittäminen on myös linjassa Jääkiekkoliiton strategian tavoitteena olevan jääkiekkoperheen monipuolisen kasvattamisen kanssa.

Yhtenä osana toiminnan kehittämistä, EVU järjestää kaikille avoimen, maksuttoman harrastekiekkokoulun Martinlaakson tekojäällä. 

Lisätietoa harrastekiekkokoulusta ja ilmoittautumislomake löytyy EVUn nettisivuilta.  Lisäksi kiekkokoulusta tiedotetaan lähialueen koulujen oppilaille.  EVUssa tapahtumia suositellaan Easy Hockey liikuntakerhon pelaajille, leijonaliigajoukkueiden pelaajille sekä alimman sarjatason pelaajille ikäluokissa 04-01.  

 

 

Seuran uusimmat