Meno jatkuu!
Julkaistu: 20.09.2018 00.00

Meno jatkuu!

Oli ensimmäisen sarjapelin aika, vieraspeli ja matka tehtäisiin bussilla. Valmistavat harjoitukset olivat menneet viikolla todella mallikkaasti ja ilmassa oli hyvä värinä. Kyseessä oli lauantaipäivän ottelu ja Myrtsin hallilla piti tavata klo 10:45. Omat poikani olivat odottaneet tätä päivää kuin luokkaretkeä, heille oli alusta asti selvää, että omat treenit jää välistä, jos kerran pääsee idolien kanssa bussimatkalle! Äijät valui hyväntuulisena hallille kamoja pakkaamaan, mutta yksi oli joukosta poissa. ”Lepi” Leppästä ei tavoitettu millään. Fortnite oli valvottanut nähtävästi miestä, eikä herätyskellon ihana kutsu ollut saanut Lepiä heräämään. Matka oli aloitettava vajaamiehisenä.

Koska pelurit olivat nousseet bussiin käytännössä suoraan sängystä, oli joukkueenjohto reagoinut: matka oli suunniteltu niin, että lounas syötiin jo Kuninkaantien ABC:llä. Täällä saatiin myös ensimmäinen yhteys Leppäseen. Sakkouhka oli niin kova, että Lepi lähti painamaan nilkka suorana omalla turbo-Saabillaan kohti Kouvolaa. Sakkokenraali Keränen suostui puolittamaan summan, jos herra saapuu paikalle omalla autollaan. Loppumatka sujui rennoissa merkeissä, osa pelasi kännykällä, osa seurusteli ja osa kuunteli musiikkia. Hallin pihalle kaarrettaessa vastaan tuli vihollisen pelaajia, jotka olivat menossa jo alkulämmöille. Tuomiston Tommi kääntyi katsomaan heidän peräänsä: ”Ei v##tu näitteks te? Ne lähti juoksemaan!!! Ollaan niin hävitty tää peli.” Kamat bussista ja koppiin, siitä pienet alkuverkat (ei juosten). Itse vaihdoin muutaman sanan vastustajan koutsin kanssa. Olivat kuulemma ottaneet edustuksesta kolme peluria mukaan ja paljon on viime vuoden Kookoon B-junnuja. Vielä kun Häykkä tutkailee statseja päivän vastustajasta: ”Monella Nuorten liigaa. Ei taida olla mitään jakoa…” Tämä taitaa olla tätä päivää, tieto on nopeasti saatavilla. Tietenkin ennen jäälle lähtöä, yritän painottaa, että oma tekeminen ratkaisee. Taito meiltä ei lopu kesken, nämä pelit ratkaistaan kypärän sisällä. Siitä sitten jäälämmöille. Ne meni sitten niin vihkoon, kuin olla voi!!! Syötöt napsahteli sitten ihan muualle kuin lapaan. Vedot kimpoili mihin sattui. Kirsikkana kakun päälle: Kukko-Lasse a.k.a Saku Liimatainen painoi ranteella veskari-Odea kiekon päähän, kun Ode siirtymässä pois maalilta. Huono kenraali lupaa hyvää ensi-iltaa, vai miten se nyt meni…

Aloituskiekon tiputtua jäähän, kävi heti selväksi, että nyt on eritason vastustaja kuin parissa aikaisemmassa treenipelissä. Tulivat kovaa päälle, mutta me oltiin valmiina. Se mikä eniten ihmetytti, että jos kerran liitto on tarkentanut sääntöjä kiekottoman taklaamisesta, miksi tällä tiedon aikakaudella tämä tieto ei ollut kulkeutunut Kouvolaan asti. Sen verran surutta painettiin tilanteet loppuun asti, jääpusseja tarvittiin, mutta onneksi ehjänä selvittiin. En jaksa tuomareita syyttää, mutta parannettavaa jäi. Ekalle erätauolle lähdettiin 0-2 vierasjohdossa!!!! Kiitos jäätävän maalivahtimme sekä kokonaisvaltaisen pelaamisen. Vajaa viisi minuuttia oli taulussa, kun helähti ensimmäisen kerran. Kaunis klassikkomaali oppikirjasta. Häykkä nostaa jalalla omista, kiekko Kakelle täyteen vauhtiin keskustaan, Manner vie sisään-> poikittaissyöttö Leppäselle, joka painaa laatan rälläpuolen yläseen! Toinen kihaus syntyi erän lopussa, jälleen #11 Manner rakentaa tilanteen ja viikko sitten tulikasteen saanut Perttu Tikkamäki viimeistelee!!! Eetu Lähdeaho käy fiksuna pelaajana hakemassa kiekon talteen.

Toisen erän alku oli ryöstö! Ensin Häyrisen tonttien tontti, mutta jostain naapurin kassari laittoi räpylän eteen. Hyökkäyspään aloitus ja kymmenen sekuntia myöhemmin 1-2, löi vielä ilmasta kiekon sisään. Näitä sattuu. Toinen erä oli ehdottomasti meidän! Vahvaa pelaamista, duunia toista auttaen. Edellisen viikonlopun synkkä toinen erä oli enää huono muisto. Pelasimme kenties parasta hokia, mitä minä olen nähnyt. Toinen erätauko oli seesteinen kopissa, mitä nyt jännitettiin pystyykö Kake pelaamaan. Taas turha tilanne vastustajalta, tilanteen jälkeen taklaus, korkea maila kaupan päälle ja yritti vielä lopettaa Kaken polvella. Mitä niistä jäähyjä viheltämään…

Kolmas erä taas hyvin hanskassa, kunnes vajaa vitonen taulussa ja vihulainen tasoittaa. Ehkä hieman helppo, meidän kömmähdys. Aika hyvin se latisti tunnelman vaihtoaitiossakin. Nopea nollaus ja johtavat pelaajat ottivat roolia. Joel Regwan astui näyttämölle. Veret seisauttava nousu pakin tontilta, eka yritys ei vielä osunut, uudet vauhdit hyökkäyssinisen päältä ja tulinen ranne 2-3!!! Aivan mieletön tunnelma!!! Aitio räjähti!!!!! Tätä varten näitä pelataan. 250 sekuntia pelikellossa jäljellä ja kuinka fiksusti me se pelattiinkaan!!! Kaikki lähti siitä, että maalin jälkeen kenties koko sarjan lajitaitavin jätkä Joona ”Sepi” Laaksonen tulee sanomaan minulle, että laita hänet sivuun, muut puolustaa tän lopun paremmin!!!!?? Pelimiehenä tietäen, että sieltä on varmaan tyhjä maali tulossa ja voisi saada helppoja pörssipisteitä. Tuollaisen sanominen oli selvä signaali joukkueelle, tätä ei menetetä. No kaveri otti aikalisää, mutta veskarin ne sai pois vasta 9 sekuntia ennen loppua. Ai miksi??? No koska kiekko oli koko ajan meillä!!! Uskomattoman kypsää pelaamista koko joukkueelta.

Loppusummeri ja kädet kattoa kohti. Ikävä sivumaku jäi, kun kaveri pyyhkäisee Lepiltä takaapäin jalat alta. Tuomisto asetti teolle hinnan, koodiston mukaan mentiin. Nuorin Tsupari muistelee vieläkin nukkumaan mennessä näkemäänsä: ”Aika nopeasti siltä lähti iskut. Oliskohan Tolppola ollut tyytyväinen…?” Varmasti olisi. Tässä tuomareilta oikea ratkaisu, vastustajalle pelirangaistus, Tommille ei mitään. Kotimatka oli fantastinen, nuorten miesten ilta jatkui vielä hallille pääsyn jälkeenkin. Tämän he olivat ansainneet.

***OSSI ”ODE” YRJÖLÄ: Tämän pelin Ode voitti meille. Oli tarkoitus pelata vain puolet, mutta sitä lentokeliä en halunnut pysäyttää.

** JESSE ”HÄYKKÄ” HÄYRINEN: Läänintaiteilija. Tunnetaan tehoistaan, mutta näyttää olevan myös todellinen joukkuepelaaja. Sentterinä aivan jäätävät kilometrit myös kotiinpäin.

*JOONA ”SEPI” LAAKSONEN: Tulette lukemaan jatkossa hänen tehoistaan, mutta nyt loi tietyt arvot joukkuepelaamiselle sanomisellaan. Arvostan.

Ensi lauantaina haetaan viidettä peräkkäistä! Sehän tarkoittaisi Myyrmäen yötä ja Red Onionia. Ei mennä asioiden edelle. On meillä huima juttu menossa. Pelaajien peli.

-Edarin Koutsi-

Seuran uusimmat