Julkaistu: 23.10.2019 00.00

Blogi - Harrastekoordinaattorin tervehdys


Olen siis harrastekoordinaattori Ville Suojärvi - 26-vuotias rempseä savolainen, joka on viettänyt jääkiekon ja liikunnan parissa lähes koko elämän. Aloitin jääkiekkoharrastuksen 7-vuotiaana ja vaihdos kentältä penkin taakse tapahtui liikunnanohjaajan ammattikorkeakoulu opintojen aikana Rovaniemellä. Valmensin Rovaniemellä D- ja C-junioreita sekä Lapin urheiluakatemian jääkiekkoilijoita.

Jääkiekon lisäksi olen työskennellyt päiväkodissa ja iltapäiväkerhossa, joten lasten ja nuorten kanssa touhuaminen on minulle tuttua ja mieluisaa puuhaa. Mielestäni lasten harrastuksessa tärkeintä on liikunnan riemu ja lasten innostaminen lajiin sekä liikuntaan. Tämä onnistuu, kun ohjaajat ottavat erilaiset yksilöt huomioon ja saavat omilla kasvoilla paistavan hymyn tarttumaan myös lasten kasvoille.

Aloitin työt Etelä-Vantaan Urheilijoiden ja Kiekko-Vantaa Idän harrastekoordinaattorina syyskuun alussa. Työtehtäväni tavoitteena on yksinkertaisesti saada lisää harrastajia Vantaan jääkiekkoseuroihin sekä kehittää harrastetoimintaa molemmissa seuroissa. Tärkeimpinä kehityskohteina ovat Vantaan päiväkotien ja koulujen sekä seurojen välisen yhteistyön kehittäminen, tyttökiekon kehittäminen sekä harrasteryhmien kehittäminen.

Haluan olla kehittämässä vantaalaisten jääkiekkoseurojen harrastetoimintaa, jotta jokaisella lapsella ja nuorella olisi mahdollisuus päästä nauttimaan rakkaasta lajistamme. Haluan, että kynnys lähteä harrastamaan on mahdollisimman pieni ja hallille olisi kiva tulla. Seurana haluamme myös mahdollistaa, että jääkiekkoharrastus ei lopu kokonaan, vaan joukkuetoiminnasta pystyisi siirtymään harrastepuolelle, jos tavoitteena ei ole kilpakiekko vaan esimerkiksi hauskanpito kavereiden kanssa harrastuksen parissa.

Ensimmäiset työviikot ovat menneet seuraan ja sen toimintaan tutustuessa sekä eri tahojen tapaamisissa. Uusia ihmisiä, asioita ja tapaamisia onkin tullut vastaan lähes päivittäin ja tällä tavalla olen päässyt hyvin kiinni työhön ja seuraan. Olemme kerenneet järjestää jo tyttökiekkoilijoille tarkoitetun kokeilutapahtuman - Girls’ Hockey Day:n, missä houkuteltiin uusia innokkaita tyttöjä mukaan seuran toimintaan. Tulossa on myös päiväkodeille ja alakouluille tarkoitettuja jäitä, missä esitellään jääkiekon ja luistelun hienoutta tuleville harrastajille.

On ollut ilo huomata, miten EVU:ssa on panostettu jääkiekon harrastetoimintaan myös eri ryhmien muodossa. EVU Hoki on loistava ryhmä nuorille, joka tarjoaa matalankynnyksen jääkiekkoharrastusta kerran viikossa ja tuo samalla jatkumoa lajin pariin, jos tavoitteena ei ole kilpakiekko. Myös aikuisille on harrastesarjoja pelaavat joukkueet EVU Bulldogs ja Ukot sekä lisäksi seuran toimihenkilöille ja pelaajien vanhemmille tarjolla oleva pipolätkä vuoro, missä päästään hikoilemaan jäälle hyvässä hengessä.

Parhaita paikkoja harrastuksen kokeiluun ovatkin luistelukoulu, leijonakiekkokoulut, EVU Hoki sekä kauden aikana järjestettävät ilmaiset kokeilutapahtumat. Ei muuta, kun sankoin joukoin mukaan harrastamaan.

ps. EVU Hokin otteita tullaan näkemään myös tulevassa Karjala-turnauksessa, mutta tästä tapahtumasta lisää tuonnempana.
Seuran uusimmat