Julkaistu: 05.12.2019 00.00

Blogi - Hyvää vapaaehtoisten päivää!

Yhteensä 158 toimihenkilöä, vapaaehtoistoimijaa touhuaa seurassa nimeltä EVU! Seuran toiminnanohjausjärjestelmä kertoo tämän totuuden...

Listalla on vastuuvalmentajia, vastuuhuoltajia, varapuheenjohtaja, valmentajia, tiedottajia, rahastonhoitajia, puheenjohtaja, pelijoukkueenjohtajia, maalivahtivalmentajia, joukkueenjohtajia, huoltajia ja hallituksen jäseniä. Osan nimi löytyy useamman roolin takaa eli todellisia monitoimimiehiä ja -naisia on päässyt livahtamaan myös mukaan.

Tämä syksynä seuratoiminta on näkynyt positiivisesti sosiaalisessa mediassa erilaisten kampanjojen avulla, kun Olympiakomitea on nostanut hienosti esille seuratoiminnan arvostusta ja merkitystä suomalaisessa liikuntakulttuurissa, eikä suotta! Vapaaehtoisten panos on valtava yhteiskunnassamme, joten on hienoa, että sitä tuodaan esille seurasydämillä, seurapaitapäivillä jne. Tämän syksyn kampanjat ovatkin mielestäni olleet erittäin onnistuneita.

Mikä vapaaehtoistyö oikein on ja mikä kumma ihmisiä motivoi vapaaehtoistyön tekemiseen?

Syitä on varmasti monia ja lähes yhtä paljon kuin on tekijöitäkin.

Vapaaehtoistyö määritellään toiminnaksi, jota tehdään ihmisten tai yhteisöjen hyväksi ilman rahallista korvausta. Vapaaehtoistyötä tehdään omasta vapaasta tahdosta.

Itselläni oli valtava halu olla mukana joukkueen ja seuran toiminnassa, johon päädyin lapsen harrastuksen kautta. Taustalla vaikuttivat varmasti intohimo liikuntaa ja urheilua kohtaan, halu vaikuttaa, halu tehdä hyvää, halu olla mukana kehittämässä seuran toimintaa ja antaa omaa osaamista seuratoimintaan. Viimeisimpänä mutta ei vähäisempänä oli mahtava olla osaltaan mahdollistamassa lasten harrastus ja nähdä pelureiden ilo peleissä, treeneissä, turnausreissuissa, pikkujouluissa jne. Monesti olen sanonutkin, että seuratoiminta oli harrastukseni ennen kuin se muuttui työkseni.

Olen sitä mieltä, että vapaaehtoistyön kautta saa hienoja kokemuksia, oppii paljon erilaisista ihmisistä, ihmisyydestä, pääsee reissuille ja paikkoihin, joihin ei ehkä tule muuten edes lähdettyä. Samalla tulee kartutettua omaa henkistä pääomaa, osaamista, jota voi hyödyntää elämässä muutoinkin. Pitää toki muistaa omat voimavarat, koska moni vapaaehtoistoimija pistää muiden tarpeet omien edelle. Olkaa siis armollisia myös itsellenne.

Kiitos!

EVU haluaa kiittää seuramme jokaista toimihenkilöä ja myös vanhempia panoksesta lasten harrastuksen eteen.

Toivotan tässä samalla seuramme toimihenkilöt joulupuurolle la 21.12. klo 12-13 jäähallille Hannen kahvioon. Ilmoitathan tulostasi su 15.12. mennessä, jotta osaamme varata puuroa oikean määrän.

Ilmoittaudu EVUn toimihenkilöiden joulupuurolle!

Lisäksi aloitamme tammikuussa EVU KIITTÄÄ SINUA -kampanjan yhdessä yhteiskumppanimme Wandasin kanssa. Kampanjan tarkoituksena on korostaa seuran tasolla vapaaehtoistyön ja yhteisöllisyyden merkitystä ja arvostaa työtä, jota seurassa tehdään lasten ja nuorten harrastamisen eteen. Vuoden 2020 aikana tulemme palkitsemaan yhteisön äänestämiä seuratoimijoita. Tammikuun EVU KIITTÄÄ SINUA -palkinnon saajaa pääsee äänestämään heti tammikuun alussa.

Kiitollisin terkuin,

Miia Murole

Toiminnanjohtaja


Seuran uusimmat