Koronaviruksen torjunta liikunta- ja harrastustoiminnassa
Julkaistu: 06.03.2020 00.00

Koronaviruksen torjunta liikunta- ja harrastustoiminnassa


Tietoa Korona-viruksesta EVUn pelaajille ja toimihenkilöille.

EVU noudattaa Vantaan kaupungin yleistä ohjeistusta koronaviruksesta. Alla Vantaan kaupungin tiedote.

Lisäksi Suomen Jääkiekkoliitto suosittelee ottelun jälkeisten joukkueiden ja tuomarien kättelyjen suorittamista joko hanskat kädessä tai muulla ihokontaktia välttävällä tavalla. Joukkueiden niin sopiessa pelin jälkeen voidaan kättelyn sijaan tervehtiä esim. mailannostolla siniviivoilla.


Tiedote 6.3.2020

Vantaan kaupunki

Koronaviruksen torjunta liikunta- ja harrastustoiminnassa
Urheilussa ja harrastustoimintaan liittyvissä kokoontumisissa on valmentajien, ohjaajien ja lasten vanhempien pidettävä huoli siitä siihen, että flunssaoireiset eivät osallistu tapaamisiin ja tapahtumiin.


Hyvään käsihygieniaan ja oikeanlaiseen yskimiseen ja aivastamiseen on kiinnitettävä huomiota. Tässä on erityisesti lasten vanhempien vastuu keskeinen, ja lapsia tuleekin opastaa toimimaan oikein.


THL:n sivuilla löytyy hyviä ohjeita käsien oikeanlaisesta pesemisestä. Nenä niistetään paperinenäliinaan, joka laitetaan aina heti roska-astiaan. Kädet pestään tämän jälkeen. Yskiminen pitää kohdistaa paperinenäliinaan tai omaan hihaan. Yhteisten juomapullojen käyttöä ei suositella.
Koronavirusinfektiolle altistuneet on toistaiseksi määrätty kotikaranteeniin. Päätöksen karanteenista tekee altistuneen kotikunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri.


Vantaan kaupungin – kuten muidenkin kaupunkien – internetsivuilla on ohjeet siitä, miten menetellään, jos epäilee koronaviruksen mahdollisuutta.


Milloin on syytä epäillä koronavirustartuntaa
1. Jos sinulla on akuutin hengitystieinfektion oireita, kuten kuume ja/tai yskä ja/tai hengenahdistus

JA

2. olet 14 vuorokauden sisällä ennen oireiden alkua oleskellut epidemia-alueilla; Manner-Kiinassa (ei koske Hongkongia, Macaota eikä Taiwania), Etelä-Koreassa, Iranissa tai Italiassa tai ollut lähikontaktissa laboratoriovarmistetun uuden koronaviruksen aiheuttaman tapauksen kanssa.


Oireettomia epidemia-alueella oleskelleita ei tutkita.

Soita terveysasemalle tai neuvontaan, älä hakeudu paikan päälle terveysasemalle tai terveyskeskuspäivystykseen
Jos olet vantaalainen, soita:

  • Vantaan koronaviruspuhelinneuvonta arkisin klo 8–16: 09 8395 0070
  • Terveysneuvonta virka-ajan ulkopuolella: Päivystysapu 116 117

Miten koronavirusta ehkäistään? •




Seuran uusimmat