Etelä-Vantaan Urheilijat ry tiedottaa
16.3.2020 8:21 Uutiset / Pääsivusto

Tiedote koronavirustilanteessa 16.3.2020

Elämme tällä hetkellä poikkeustilanteessa, joka koskettaa meitä kaikkia. Olemme seuranneet tarkasti uutisointia koronaviruksen osalta. Päätös harjoitustoiminnan keskeyttämisestä toistaiseksi, on EVUssa edelleen voimassa. Päätös perustuu suositukseen rajoittaa lähikontakteja harrastetoiminnassa, jotta viruksen leviäminen voitaisiin minimoida. Toimimme seurana vastuullisesti. Otamme epidemian vakavasti ja teemme oman osuutemme hillitäksemme tartuntojen leviämisen. Vantaan kaupunki pitää Myyrmäen jäähallin toistaiseksi auki (suljettu 16.3.2020) mutta EVUn vuoroilla ei ole lupa käydä. Hallituksen päätöstä tulee noudattaa.

OMATOIMINEN HARJOITTELU

Nyt kun joukkueiden ja harrastusryhmien tapahtumat on keskeytetty toistaiseksi, on meillä mahdollisuus kannustaa lapsia ja nuoria monipuoliseen omatoimiseen harjoitteluun. Nuoremmat lapset tarvitsevat tässä vanhempien apua enemmän ja tämä onkin hyvä hetki liikkua yhdessä. Vanhemmille junioreille tämä jakso on oiva kohta harjoitella kantamaan vastuuta omasta harjoittelusta, sillä siitähän koko urheilijaksi kasvamisen ydin muodostuu. Otetaan tämä maailmanlaajuinen haastava tilanne tältä osin positiivisena haasteena vastaan.

Omatoimijaksoa varten valmentajat antavat treenivinkkejä ja tekevät harjoitusohjelmia pelaajien harjoittelun tukemiseksi. Me kaikki voimme edistää peruskuntoa ja omaa hyvinvointia lenkkeilemällä ja liikkumalla keväisessä luonnossa. Muistakaa edelleen, että sairaana ei saa urheilla.

Instagramissa ja Facebookissa on käynnissä #evunkikkahaaste -skapa, johon voi osallistua. Tavoitteena on innostaa ja aktioivoida pelaajia kikkailemaan mailan kanssa ulkona tai sisällä sekä ylipäänsä keksiä lapsille virikkeitä poikkeuksellisessa tilanteessa.

MONI ASIA MIETITYTTÄÄ

Ymmärrämme, että tilanne aiheuttaa paljon kysymyksiä, joihin kaikkiin ei ole tällä hetkellä vielä vastauksia, ei ainakaan varmoja. Moni miettii, tuleeko kuukausimaksut maksaa, jos lapsi ei pääse harjoittelemaan joukkueen tai harrastusryhmän mukana normaalisti. Nyt maltti on valttia. Asiat ratkeavat aikanaan, kun saamme lisää tietoa pohjautuen valtion, kuntien ja liittojen tekemiin päätöksiin. Toistaiseksi maksuvelvoite on voimassa normaalisti budjetoidun mukaisesti, jotta voimme turvata toiminnan myös jatkossa.

Toiminnan keskeytyksen jatkuessa pidempään, joutuvat seurat haastavaan tilanteeseen. Jäsenten maksamat kuukausi- ja kausimaksut ovat yksi keskeisin tulonlähde toiminnan kulujen kattamiseksi.

Vastaavasti seuran ehdottomasti suurin kuluerä on Vantaan kaupungille maksettavat jäämaksut. Jos emme saa jäävuoroja peruttua kaupungin laskuttaessa ne normaalisti, aiheutuu siitä seuralle iso taloudellinen haaste. Kunnat ovat tehneet tällä hetkellä hyvin kirjavasti päätöksiä liikuntapaikkojen osalta. Osa on sulkenut mm. jäähallit ja muut liikuntapaikat, toisten pitäessä niitä auki.

Seurat ovat yleishyödyllisiä eli voittoa tavoittelemattomia yhteisöjä, jotka eivät tuota toiminnallaan osallisille taloudellista hyötyä/voittoa. Seurat eivät voi rakentaa puskuria, jolla voisivat kantaa olosuhteesta tulevat maksut poikkeustilanteessa.

PUHALLETAAN YHTEEN HIILEEN

Tämä on harvinainen poikkeustilanne, jollaiseen me ihmiset emme ole tottuneet. Emme ole tottuneet, että vapauttamme tehdä asioita rajoitetaan. Tämä koskettaa meitä jokaista, toisia lähemmin ja voimakkaammin kuin toisia mutta varmasti jokainen on jollakin tavalla tietoinen vallitsevasta tilanteesta. Vaikka tämän kauden sarjapelit päättyivätkin ennen aikojaan ja toiminta muutoinkin on toistaiseksi keskeytetty, elämä jatkuu. Suunnittelut ensi kauden osalta ovat täydessä vauhdissa. Usko on kova, että saamme seuran toiminnan jatkumaan laadukkaana myös jatkossa. Pidetään terveydestä huolta. Sauli Niinistön sanoin, terveet kansalaiset nostavat kyllä Suomen takaisin nousuun!

Tsemppiä kaikille, puhalletaan yhteen hiileen ja pidetään läheisistä huolta!

Etelä-Vantaan Urheilijat ry

Miia Murole

Toiminnanjohtaja


   
Lisää uutisia
Etelä-Vantaan Urheilijat ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat