Etelä-Vantaan Urheilijat ylpeänä esittää
8.11.2017 9:39 Uutiset / Pääsivusto

JÄÄKIEKKOLEIJONA #242: ANTTI-JUSSI NIEMI

Evu kasvattajaseurana onnittelee Antti-Jussi Niemeä tästä aateloinnista! Mestari itse kävi kertomassa kuulumisiaan ja voin sanoa, että kyllä lätkäjätkän tunnistaa heti. Palataan tunnelmiin myöhemmin, otetaan tähän alle kertauksena Herran saavutukset. On muuten aikamoiset…


Evussa luistelukoulu – D1 (muistikuva, vahvistamaton tieto)

Jokerit D1 – A

Pääsarjaura 1995 – 2014

JOKERIT 453 ottelua, 28+71=99, 612 min

CINCINNATI MIGHTY DUCKS (AHL)

ANAHEIM (NHL)

FRÖLUNDA (SEL)

LADA TOLJATTI (KHL)

LEKSAND IF (Allsvenskan)

NHL-varaus: 81. varaus 1996, Ottawa Senators

MITALIEN TAKUUMIES:

2006 Torino Olympiahopeaa

3 MM hopeaa

2 MM pronssia

Alle 18-v EM-kulta

Elitserien: kulta ja hopea

SM-Liiga: 2 kultaa, 1 hopea, 2 pronssia

Lakkia päästä tuollaisen listan saavuttaneelle.

AJ:n kanssa oli sovittu treffit perjantai-iltapäivälle, paikaksi valikoitui hohdokas Hesburger. Vain ja ainoastaan siksi, että Hannen ja hänen enkeleiden kahvio ei ollut vielä avannut oviaan. Tapaaminen pidettiin tietoisesti kaikessa hiljaisuudessa, jotta fanit eivät olisi häirinneet tätä lämminhenkistä keskustelutuokiota.

Evua paikalla edustivat kaikki tärkeät henkilöt ja minä. Oli toiminnanjohtajaa, valmennuspäällikköä ja taitovalmentajaa. Hyvönen laittoi pöydän koreaksi: oli kahvia ja pari keksiä… Antti-Jussi Niemi otti heti tilan haltuun letkeällä otteellaan. Ihka oikea lätkäjätkä!!! Pöytään istahdettuaan pieni silmäys jäähalleja kohti ja sitten tokaisu: ”Ollaan aina oltu Ruudun Jarkon kanssa sitä mieltä, että tää Myrtsin urheilupyhättö on maailman paras paikka! Täällä voi harrastaa ihan kaikkea. Sit jos haluaa jotain extremeä, voi ottaa kanootin ja mennä Vantaankoskelle.” Kaunis ajatusmaailma. Olisi siinä AJ:kin ihmeissään, kun näkisi mikä aiheuttaa tänä päivänä kovimman ruuhkan hallille. Ei, se ei ole Kultakiekko. Pokemon tottakai. Ykköshallin lipan alus täyttyy sadesäälläkin, kun pienet ja isot menevät Gymille häkkäämään (kirjoitetaankohan se Pokemon-slangi noin). Ajat ovat muuttuneet.

Otettiin pieni revolverihaastattelu, katsotaan mitä AJ vastasi:


-Moikka AJ. Mitä kuuluu tähän päivään?

”Tärkeimpänä tietenkin perhe ja kolme poikaa. Opiskelua suoritan Haaga-Heliassa ja toimin Viasatilla KHL-asiantuntijana.”

-Miten sinun junnuaikoina pelaajat viettivät vapaa-aikaa?

”Kyl ne oli nää legendaariset pihapelit ja ulkojäät. Olihan meilläkin jotain Commodorea ja Segaa, mut ei niillä pelikoneilla paljoa pelattu. Ulkona oltiin ja puuhasteltiin.”

-Legendaarinen Myrtsin hallin kahvio. Tänä päivänä sokeripurkat, tikkarit ja energiajuomat menee kaupaksi. Mitä sinä ostit junnuna?

”Tää on helppo: femman pussi! Se oli kova.”

-Siirto Jokereihin junnuna. Milloin ja miksi?

”Oiskohan ollu vanhempana D-junnuna. Valmentaja lähti Jokereihin, niin se vei pelaajia mukanaan.”

-Unelmaketju liigasta?

”Taas helppo vastata. Ehdottomasti Ruutu – Hahl – Rita, pakkeina Niemi ja Väänänen. Se ketju ristittiin Tilliliha-kentäksi. Koutsi aina varoitteli yv-ketjuja, että jos ei verkko rupea heilumaan, seuraavat ylivoimat pelaa Tilliliha…”

-Urasi hauskimmat persoonat?

” 1. Erik Karlsson 2. Juha Lind 3. Otakar Janecky”

-Missä olit, kun sinut varattiin NHL:ään?

”Jaa-a. Oisinkohan ollut juhannusta viettämässä jonkun frendin mökillä… Ei!!!! Mähän olin paikan päällä St. Louisissa!!!!” Eli kyllä siitä varauksesta aika vahvat haistot oli.

-Ei noita suomalaisia NHL-maalintekijöitä liikaa ole. Kerro osumastasi?

”Joo, siinä oli jännä yksityiskohta, mikä teki maalista vieläkin makeamman. Eli, kun mun varausoikeudet kaupattiin Anaheimiin, niin vaihdossa meni maalivahti Patrik Lalime Ottawaan. Ja nyt se seppä haroi tyhjää tolppien välissä, kun viritin viivalta yläpesään. Lindin Juha tätä maalia tykkää väritellä.”


-Leijonat ja huikea Torino 2006. Muistikuvat?

”Kovin kokemus uralta. Siinä joukkueessa oli kaikki. Ilmapiiri ja henki oli loistava. Jotenkin ne kemiat loksahti täydellisesti kohdalleen.”

-Värikkäin leijonapelaaja?

”Nummelinin Petu.”

-Muistot ensimmäisestä maaottelusta?

”Joo, se kutsu tuli ihan puskista. Tsekin turnaukseen kutsuttiin, mutta oli siskon häät piirretty samaan ajankohtaan. Tietenkin piti kysyä lupaa, mutta sisko patisti lähtemään. Eka peli Ruotsia vastaan ja murskavoitto. Ei ne vissiin ihan kaksinumeroiset ollut, mutta selkäsauna kuitenkin. Siinä sivussa 1+1 ja +3, hyvät muistot.”

-Loukkaantumiset?

”Niistä saisi tehtyä ihan oman haastattelun. Murtumia ja 14 leikkausta…”

-Tulevaisuus?

”Jaa-a mitäköhän tulisi isona. Voisi olla jotain urheilujohtamiseen liittyvää, kun siihen nuo opiskelutkin johtaa. Tai sitten veisi jotain ikäluokkaa eteenpäin luistelukoulusta lähtien. Paljon on matkan varrella tarttunut työkalupakkiin siihen liittyvää. Jatkuvasti hyviä keskusteluja käyty hyvien valmentajien kanssa.” (toimittajan huomio: Lindin Juhan nimi nousee useasti esiin positiivisessa merkityksessä)

-Terveiset EVU-junnuille?

”Liikkukaa ja muistakaa koulu! Toistoja ja kilometrejä kiekon parissa.”

EVUN NOLLASEISKAT KYSYVÄT:

-Paras pukukoppipila?

”Erik Karlsson oli aika mestari näissä. Meillä oli Jokereissa lukolliset kaapit. Ovet oli auki ja avaimet kiinni ovissa. Karlsson löi kaikki lukkoon ja sekoitti avaimet. Siinä oli selvittämistä, ennen kuin oma avain löytyi.”

-Pahin vastustaja?

”Pelaajista ehdottomasti Ovetchkin! Joukkueista sanotaan Oulun Kärpät, niillä oli usein kova jengi.”

-Mitä vihasit treeneissä?

”Pitkät lenkit. Kerran lähdettiin oikomaan ja kiinnihän siitä jäätiin.”

-Mitä musaa soititte kopissa?

”Raskaampi rock oli aika usein. Kerran maajoukkueessa joku laittoi Yön levyn soittoon. No se levy joutui sitten Lydmanin Tonin käsittelyyn…”

-Montako mailaa meni kaudessa?

”Komposiitteja noin 20.”

-Lempiruokasi?

”Pihvi ja ranskalaiset.”

-Olitko taikauskoinen? Miten?

”Joo, kyllähän tietyt rutiinit oli alkulämmöissä. Ja kumman luistimen laittaa ensin jalkaan.”

-Rankaisiko valmentaja koskaan?

” No jos ei peli maistunut esim. Myrtsin hallissa, niin luistimet pois ja kaksi kierrosta hallin ympäri ja takaisin peliin. Tai jos oli helpompi vastustaja, eikä voitettu 15-0, niin sitten juostiin pelin jälkeen koko joukkue!”

Hieno ura, hieno mies. Ei turhaan ole Antti-Jussi Niemen kuva Myrtsin jääkahvion Kunniaseinällä.

-tsupari-


   
Lisää uutisia
Etelä-Vantaan Urheilijat ry
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Kategoriat