Tyttökiekon suosio kasvaa
Julkaistu: 04.11.2018 00.00

Tyttökiekon suosio kasvaa

Alisa Skog, Daniela Wikman ja Siiri Yrjolä pelaavat jääkiekkoa Kiekko-Vantaa C2 akatemia-joukkueessa. Poikien joukkueessa pelaamisen ja treenaamisen lisäksi tytöt käyvät pelaamassa KJT B-tyttöjen pelejä sekä Kiekko-Vantaa -05 ikäluokan pelejä. Melkoisesti on ohjelmaa ja tytöt sanovatkin treenaavansa 4 kertaa viikossa ja siihen vielä viikonlopun pelit päälle.

Kolmikko sanoo ajautuneensa jääkiekon pariin veljiensä jääkiekkoharrastuksen kautta. Alisa aloitti kiekkoilun Kurrassa 6-vuotiaana, Daniela Redwinseissä 4-vuotiaana kun taas Siiri aloitti jääkiekon 4-vuotiaana ja on Kiekko-Vantaan kasvatti. Kun tytöiltä kysyy miksi juuri jääkiekko, he kertovat kuin yhdestä suusta jääkiekon olevan kiva joukkuelaji ja mukava harrastus. Ja poikien kanssa on kiva pelata koska peli on kovempaa ja pelissä on enemmän haasteita.

Tyttöjen taidoista kertoo myös se, että he kaikki kolme valittiin tänä syksynä järjestetylle Leijonapennut-leirille Kuortaneelle. Leirin tarkoitus on kartoittaa tyttöpelaajien tasoa kohti maajoukkuetta. Neljä päivää kestävällä leirillä ohjelmassa on oheisharjoittelua, testejä ja kukin pelaaja pääsee näyttämään taitojaan neljän pelin verran.

Nais-ja tyttökiekkoilu on viimeisten vuosien aikana noussut enemmän esille ja mediahuomiota on viime aikoina varmasti kasvattanut naisten maajoukkueen menestys keväällä Pyeongchangissa ja sieltä voitettu olympiapronssi.

Viime kaudella tytöt ja naiset lunastivat pelipasseja jo yli 5000 ja tyttöpelaajien määrää lisääntyy seuroissa tasaista tahtia. Moni suuri jääkiekkoseura on nähnyt nais-ja tyttökiekkoilussa ison mahdollisuuden ja jäätapahtumat tytöille ovat lisääntyneet. Jo aiemmin tänä syksynä ympäri Suomea järjestetty GHD(Girl's Hockey Day)-tapahtuma keräsi kaiken ikäisiä tyttöjä kokeilemaan jääkiekkoa. Tyttöjä houkutellaan aluksi mukaan luistelu-ja leijonakiekkokouluihin ja sitä kautta joukkuetoimintaan.

Myös EVU:ssa kannustetaan tyttöjä tulemaan mukaan jääkiekon pariin. Seurassa harrastaa tällä hetkellä 10 eri ikäistä tyttöpelaajaa poikajoukkueissa ja leijonakiekkokoulussa. Kaikki tytöt ovat tervetulleita seuran järjestämään leijonakiekkokouluun, EVU Hoki -harrastekiekkoon sekä kaikkien nuorimmat luistelu-ja liikuntakouluun, joka järjestetään yhteistyössä EVT:n kanssa.

Ja nyt on mahdollisuus ilmoittautua myös avoimeen, maksuttomaan, kaiken ikäisille tytöille tarkoitettuun kiekkokouluun. Kiekko-koulu järjestetään 6 kertaa pe 30.11.2018-pe 4.1.2019. Ilmoittautumiseen tästä.

Seuran uusimmat