Mira ja Roosa pelaavat jääkiekkoa EVUssa
23.11.2018 20:57 Uutiset / Pääsivusto

Tytöt kannustavat uusia pelaajia mukaan lajin pariin ja sanovat jääkiekon sopivan hyvin myös tytöille.

”Ei pojat pure, rohkeasti mukaan vain”, sanovat EVU:n -06 joukkueessa pelaavat 12-vuotiaat tytöt Mira Saarinen ja Roosa Vuosalmi. Tytöt ovat nuoresta iästään huolimatta ehtineet harrastaa jääkiekkoa jo seitsemän vuotta, molemmat aloittaneet jääkiekon 5-vuotiaina, Roosa EVU:ssa ja Mira EKS tyttöjoukkueessa. Tytöt pelaavat EVUn -06 joukkueen lisäksi myös EKSin tyttöjoukkueessa ja Roosa pelaa lisäksi vielä ringetteä. Roosa sanoo jääkiekon kuitenkin toistaiseksi olevan ykkönen, sillä siinä on enemmän pelejä.

Roosa on pelannut myös jalkapalloa, mutta jääkiekon takia jalkapallo on nyt talven ajan tauolla. Mira on aikaisemmin harrastanut triathlonia, mutta nykyään jääkiekko on ykköslaji. Mira sanoi aloittaneensa jääkiekon ystävänsä kanssa ja Roosan jääkiekon pariin innoitti veljen jääkiekko harrastus. Tälläkin hetkellä Roosan veli pelaa EVU:n B-junioreissa.

Tytöt treenaavat monta kertaa viikossa eri kokoonpanoissa, mutta kova treenitahti ei näytä tyttöjä haittaavan. Sekä Roosa että Mira haluaisivat vielä joskus pelata jääkiekkoa ammatikseen ja tulevaisuuden tavoitteissa siintää naisten maajoukkue. Kovalla työllä tavoitteet on varmasti mahdollista saavuttaa ja tyttöjen hyvästä asenteesta se ei varmasti jää kiinni.


Tytöt kannustavat uusia pelaajia mukaan lajin pariin ja sanovat jääkiekon sopivan hyvin myös tytöille. Tytöt kertovat jääkiekossa olevan parasta sen, että sieltä on saanut paljon hyviä ystäviä.

Ja nyt on kaikilla tytöillä mahdollisuus kokeilla jääkiekkoa EVUn järjestämässä maksuttomassa kiekkokoulussa, lisätietoja tästä.
   
Lisää uutisia
Etelä-Vantaan Urheilijat ry
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Kategoriat