Kova tahto ja oppimisen halu voi viedä pitkälle
27.5.2019 6:56 Uutiset / Pääsivusto

Petteri Lindbohmin haastattelu kesältä 2012, kuva otettu jo "hieman" aikaisemmin.

Tämä haastattellu Petteri Lindbohmista tehtiin kesällä 2012 EVU Sanomiin. Paljon oli tapahtunut ennen sitä hänen pelaajaurallaan, mutta paljon on tapahtunut sen jälkeenkin!

Petteri Lindbohm (s 93), St Louis Bluesin kuudennen kierroksen varaus, piipahti Myyrmäessä kertomassa omasta pelaajapolustaan. Mukana kahvihetkessä oli myös häntä B-ikäluokassa valmentanut Kari Karvinen.

Petterin tähänastinen pelaajapolku ei ole ihan tavallisin tarina.

Hän aloitti jääkiekon HIFK:ssä, jossa pelasi maalivahtina 12 -vuotiaaksi asti. Sitten iski halu siirtyä kenttäpelaajaksi, mutta HIFK:ssa se ei ollut mahdollista. Niinpä Petteri siirtyi vuoden 2005 lopulla Kiekko-Vantaa Itään ikäluokan 93 punaisten joukkueeseen, josta hän eteni porras kerrallaan ensin valkoisten ja lopulta sinisten joukkueeseen.

Kaudella 2008-2009 Petteri siirtyi Kiekko-Vantaan junioreiden C SM – joukkueeseen.

C -kaudelta hänelle on jäänyt mieleen OP Yrjänheikin vetämät aamujäät. ”Heräsin 5.30 ja kuljin bussilla Itä-Vantaalta Myyrmäkeen”, Petteri kertoo. Kesäisin pelasin rullalätkää, talvisin kaveriporukan kanssa ulkojäillä meni helposti 3-4 tuntia ja menee vieläkin, jos aikaa on ja vanha kaveriporukka saadaan kokoon!”

Kaudella 2009-2010Kiekko-Vantaan B eteni SM play off -otteluihin. Kilpailu play off -paikoista oli tiukkaa. ”Toiseksi viimeisessä ottelussa Tapparaa vastaan oltiin toisessa erässä jo 0-5 tappiolla mutta noustiin viimeisessä erässä tasoihin ja vaikka hävittiin rankkareilla, saatiin arvokas piste. Tosin viimeisessä ottelussa piti vielä kaataa Jokerit että play off -paikka varmistui mutta sekin onnistui maalin erolla”, Petteri muistelee hienoimpia kokemuksiaan Vantaan vuosilta.

”Sen kauden B oli hyvähenkinen, taisteleva joukkue, pakkikalusto oli aika kovaa luokkaa”, kertoo Kari Karvinen. Ja tosiaan – onhan joukkueesta varattu myös Jani Hakanpää NHL:ään.

Kiekko-Vantaasta Petteri siirtyi Bluesin A nuoriin ja seuraavana kautena Jokereihin.

Nyt Petteri harjoittelee Jokereiden edustuksen kanssa. Taistelu pelipaikoista SM-liigassa on kovaa ja vaatii nuorelta pelaajalta myös lisätreeniä. ”Jos aikataulut sallivat, käyn illalla pelaamassa esim. tennistä tai A:n jääharjoituksissa, myös huoltava venyttely kuuluu illan ohjelmaan”, kertoo Petteri.

”Pitää uskoa omaan tekemiseen ja pitää myös luopua jostain, esim. vapaa-aika kavereiden kanssa jää vähiin, kun aika menee harjoituksissa ja peleissä. Riittävä lepo on tärkeää, menen ajoissa nukkumaan ja päiväunetkin kuuluvat ohjelmaan”, listaa Petteri asioita, joita eteneminen urheilijan edellyttää.

Tavoitteikseen tulevalle kaudelle Petteri asettaa pelaamisen SM-liigassa ja nuorten MM-kisoissa.

Tahto ja oppimisen halu ovat Petterin vahvuuksia, ilman niitä hän tuskin olisi voinut siirtyä maalivahdista kenttäpelaajaksi D –ikäisenä”, arvioi Kari Karvinen Petterin pelaajapolkua.

Monella asiantuntijallekin Petterin NHL-varaus tuli yllätyksenä, vaikka hän itse osasi sitä odottaa. Mitä olisi tapahtunut, jos olisit jäänyt maalivahdiksi?

”Kai minut olisi varattu sitten ensimmäisellä kierroksella” Petteri naurahtaa.


   
Lisää uutisia
Etelä-Vantaan Urheilijat ry
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Kategoriat