Tapahtumat A-nuorten pelissä
21.1.2020 12:30 Uutiset / Pääsivusto

EVU pyytää anteeksi tapahtunutta.

TIEDOTE 21.1.2020

Seuramme A-nuorten ottelussa tapahtui viikonloppuna rasistinen välikohtaus, josta on uutisoitu ainakin Helsingin Sanomissa ja iltapäivälehdissä.

Tämän viestin tavoitteena on arvostaa jokaista seuramme jäsentä, pelaajien vanhempia ja yhteistyökumppaneita viestimällä avoimesti ikävästä tilanteesta ja seuraamme kohdistuneesta negatiivisesta julkisuudesta. Haluamme varmistaa, että kaikilla teillä on sama tieto asiasta. Aihe on tärkeä ja seurana suhtaudumme siihen vakavasti.

EVU A -joukkueen pelaajan vanhempi oli toiminut ottelussa toimitsijana. Hänen vastuullaan oli musiikin soittaminen pelitauoilla ja luukkuvahtina oleminen sekä torjuntojen laskeminen. Musiikista vastannut henkilö soitti musiikkia YouTubesta valmiilta soittolistalta, joka ei ollut joukkueen tai seuran soittolista, vaan valmis YouTubessa oleva soittolista, joita pääsee valitsemaan vapaasti. Kyse ei ollut myöskään soittajan henkilökohtaisesta soittolistasta. Soittolistalla oli 80-luvun suomalaista musiikkia. Ottelun kolmannessa erässä hallissa lähti soimaan Kake Singersin kappale "Me halutaan olla n...". Kappale ei soinut pitkään mutta toki riittävästi. Tilanteeseen oli reagoitu nopeasti ja soitto lopetettiin. Vastustajan kokoonpanossa oli tummaihoinen pelaaja.

Musiikista vastanneen henkilön mukaan tilanne oli täysin vahinko. Hän oli käynyt pelin jälkeen pyytämässä anteeksi tapahtunutta vastustajan kopissa. Lisäksi hän on vielä jälkikäteen esittänyt pahoittelut tilanteesta.

Musiikkia soittanut henkilö ei ole joukkueen toimihenkilö, vaan toimitsijavuorossa ollut pelaajan vanhempi.

Ottelun jälkeen asiaa oli käsitelty joukkueiden kesken. EVU A -joukkueen toimihenkilöt olivat pahoitelleet asiaa ja pyytäneet tapahtunutta anteeksi vastustajalta. Asia oli sovittu hyvässä hengessä vastustajan pelaajien ja joukkueenjohtajan kanssa. Vastustajan mukaan EVU A -joukkueen toimihenkilöt, joukkueenjohtaja, valmentajat ja huoltajat, käyttäytyivät erittäin asiallisesti.

Tapahtunut ei ole missään nimessä seuran arvojen mukaista toimintaa. EVU on sitoutunut seurana Kunnioita peliä -ohjelmaan. Yksi tärkeimmistä arvoistamme on kunnioitus. Elo-syyskuussa joukkueiden vanhempainkokouksessa kerrottiin Kunnioita Peliä -ohjelmasta. EVU A-joukkueen osalta kokous pidettiin pelaajille, koska he ovat täysi-ikäisiä. Kunnioita peliä -ohjelmasta on lisäksi tiedotettu eri viestintäkanavien kautta seurayhteisöä.

Seurana pahoittelemme syvästi tapahtunutta ja siitä koitunutta harmia vastustajan pelaajalle sekä koko jääkiekkoperheelle. Emme hyväksy rasistista tai epäkunnioittavaa käytöstä ja haluamme omalla toiminnallamme edistää suvaitsevaisuutta ja kunnioittavaa kulttuuria.

Moni vanhempi toimii peleissä toimitsijan tehtävissä ja peleissä soitetaan musiikkia. Jatkossa tulee olla entistä huolellisempi soittolistoja valittaessa, jotta jatkossa vastaavanlaisia tilanteita ei pääse tapahtumaan.

Seura on antanut Suomen Jääkiekkoliitolle selvityksen asiasta.


Miia Murole

Toiminnanjohtaja

Etelä-Vantaan Urheilijat ry   
Lisää uutisia
Etelä-Vantaan Urheilijat ry
«  Heinäkuu   »
Kategoriat