Julkaistu: 17.02.2020 00.00

Blogi - Tytötkin pelaa lätkää!

28 TYTTÖÄ MUKANA

EVU:ssa pelaa tällä hetkellä jo 28 tyttökiekkoilijaa ja määrä kasvaa koko ajan. Tyttöjä pelaa ja harjoittelee kiekkokoulussa, EVU Hokin mukana ja poikien ikäkausijoukkueissa. Tällä kaudella Myyrmäen jäähallilla starttasi tyttökiekkoilijoiden oma harjoitusvuoro, joka on lauantaisin klo 17:30-18:30. Vuoro on tarkoitettu kaiken ikäisille tytöille ja jäällä on pelattu, luisteltu ja ennen kaikkea pidetty hauskaa.

TYTTÖJEN OMA MINI AURORA -LIIGA

Tällä kaudella EVU:n pienet tyttökiekkoilijat ovat harjoitusvuoron lisäksi päässeet osallistumaan Mini Aurora -liigan peleihin ja tyttöjen pelitälleihin. Mini Aurora -liiga on alueellisia turnaustapahtumia, jotka on tarkoitettu noin 8-10 -vuotiaille tytöille sekä aloitteleville tyttökiekkoilijoille. Pelit pelataan Leijonaliiga säännöillä ja peleihin voi osallistua joukkueena tai yksittäisinä pelaajina. Tyttöjen kommentit peleistä ja tyttökiekkovuorolta ovat olleet hyvin samalaisia. Jääkiekko on ollut kivaa ja parhaita asioita ovat muun muassa pelit, maalinteko ja se, että oppii jotain uutta.

Ensin EVU:n tytöt osallistuivat Mini Aurora peleihin yksittäisinä pelaajina GHD -joukkueen mukana, mutta jo seuraavaan tapahtumaan houkuteltiin muutama tyttö lisää ja Vantaalta saatiinkin EVU/Kiekko-Vantaa Itä -joukkue kasaan. Tulevaisuudessa onkin tarkoitus, että EVU:ssa olisi tarjolla tyttöjen pelitoimintaa niin tyttöjoukkueiden kuin pelitapahtumienkin merkeissä. Tämä vaatii ainakin alkuun yhteistyötä yhteistyöseurojen kesken, vanhempien ja toimihenkilöiden panostusta tyttökiekkoon sekä totta kai innokkaita tyttökiekkoilijoita!


MYYRMÄEN PELITÄLLIT JA KISAKALLION KIEKKOLEIRIPÄIVÄ

Ensimmäiset tyttöjen pelitällit Myyrmäessä järjestetään 7.3. tyttökiekkovuorolla klo 17:30-18:30. Peleihin on kutsuttu Vantaan tyttökiekkoilijoiden lisäksi Etelän alueen tyttöpelaajat, jotka ovat vasta aloittaneet jääkiekon tai harrastavat jääkiekkoa harrasteryhmissä. Mukaan ovat tervetulleita kaiken ikäiset tytöt kiekkokoululaisista vanhempiin harrastajiin!

Kiekkokoulussa pelaaville työtöille on vielä tänä keväänä tarjolla myös toinen oiva tilaisuus, missä pääsee näkemään, millaista tyttökiekko oikein on. Maaliskuussa 14.3. Kisakalliossa järjestetään etelään alueen tyttöjen kiekkoleiripäivä, joka on tarkoitettu täysin uusille harrastajille, joilla ei ole vielä lajitaustaa sekä parin vuoden sisällä lajin aloittaneille G/F ikäisille ja kiekkokouluissa pelaaville tyttöpelaajille. Päivän aikana kerrotaan tyttökiekon harrastusmahdollisuuksista ja tyttökiekosta sekä päästään totta kai kaksi kertaa jäälle pelaamaan ja harjoittelemaan muiden tyttöjen kanssa. Lisätiedot päivästä ja ilmoittautuminen: ttps://www.suomisport.fi/events/62ed6979-5ed0-45bf-a803-a0a387790d89

-Ville Suojärvi

Harrastekoordinaattori

Seuran uusimmat