SJL: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin seuroille
20.10.2020 10:56 Uutiset / Pääsivusto

Suositus koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi harrastustoiminnassa

20.10.2020

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin seurat sekä tiedoksi myös muille Etelän alueella pääsääntöisesti pelaaville seuroille,

HUS on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan suositellaan tapahtumien järjestämistä niin, että osallistujien kokonaismäärää tulisi rajoittaa 50 henkilöön.

https://www.hus.fi/ajankohtaista/koronavirus-covid-19/alueellinen-koronavirusepidemiatilanne-ja-suositukset

Suositus koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi harrastustoiminnassa

Suomen Jääkiekkoliitto on eilen konsultoinut aiheesta sairaanhoitopiiriin kuuluvaa tartuntatautilääkäriä ja näiden alla olevien ohjeiden pohjalta toimintaa voidaan ylläpitää pelitoiminnan sekä esim. kiekkokoulujen yms. osalta HUS:in alueella:

Ottelutapahtumat:

Osallistujamäärää suositellaan rajaamaan joukkueurheilussa niin, että ottelutapahtumiin osallistuvat vain otteluiden pelaamiseen olennaisesti liittyvät henkilöt.
Tarkoittaa siis käytännössä sitä, että ottelut pelataan tyhjille katsomoille. Tämä ei koske esim. Mestistä, Suomi-sarjaa sekä Naisten Liigaa, II-div ja U20 SM-sarjaa niiden seurojen osalta, jotka järjestävät lipunmyyntiä (ovat yleisötapahtumien rajoituksien piirissä)

Kiekkokoulut / Luistelukoulut / Vastaavat toiminnot:

Pienten lasten harrastustoiminnassa suositellaan, että lapsen mukana on maksimissaan yksi huoltaja / vanhempi. Esimerkkinä tällaisten tapahtumien osalta ovat mm. liikuntaleikkikoulut yms. Tällaisissa tapahtumissa tapahtuman järjestäjän tulee jakaa esim. pukuhuoneet ennakkoon pienryhmittäin ja mahdollistaa kulkeminen tiloissa mahdollisimman väljästi ja porrastetusti. Pienryhmät tulee pitää samana koko tapahtuman ajan. Tiloissa olevilta vanhemmilta edellytetään maskin käyttöä. Vanhempien tulee seurata tapahtumaa katsomotiloista. Lisäksi suositellaan varusteiden yms. pukemista ennakkoon kotona.

Meidän jokaisen tulee nyt kantaa vastuu toiminnasta ja kaikin keinoin pyrkiä siihen, että pelaamistoiminta saadaan pidettyä käynnissä.

Suomen Jääkiekkoliitto ry


   
Lisää uutisia
Etelä-Vantaan Urheilijat ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat