EVU: Koronatiedote 18.11.2020
18.11.2020 17:52 Uutiset / Pääsivusto

Korona-tiedote 18.11.2020

Vantaan tartuntatautiyksikkö on asettanut EVU U10 -joukkueen karanteeniin joukkueessa todettujen koronatartuntojen ja altistumisten takia. Karanteeni koskee joukkueen kaikkia pelaajia ja toimihenkilöitä, jotka olivat joukkueen tapahtumissa 14.-15.11. Karanteeni koskee myös vanhempia ja sisaruksia, jotka osallistuivat yhteisruokailuun lauantaina. Joukkueen tapahtumissa on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettuja henkilöitä. Joukkueen tapahtumissa altistuneet asetetaan kotikaranteeniin Vantaan kaupungin tartuntatautiyksikön määräyksestä ja jokaiseen tullaan olemaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Tartuntatautiyksikön mukaan joukkueen tapahtumissa 11.-12.11. ei ole tapahtunut altistumisia.

Karanteenissa olevat henkilöt eivät voi osallistua joukkueen tai seuran järjestämään toimintaan ennen karanteenin loppua. Karanteenista tulee ilmoittaa pelaajien osalta myös kouluun. Karanteenin pituuteen vaikuttaa onko kyseessä positiivisen tartunnan saanut henkilö, altistunut perheenjäsen tai altistunut muu henkilö kuin perheenjäsen. Jokainen tartunnan saanut on jo saanut ohjeen omasta ja perheenjäsenten karanteenin kestosta ja päättymisajasta. Lisäksi osalle altistuneista on jo lähetetty tieto. Tartuntatautiyksikössä on ruuhkaa tällä hetkellä, joten yhteydenottoon voi mennä useampi päivä. Joukkueen jäsenten yhteystiedot on toimitettu eteenpäin.

Jos kyseessä on altistunut (muu kuin perheenjäsen), lasketaan karanteenin pituus altistumispäivästä, joka on tässä tapauksessa joko 14.11. tai 15.11. ja karanteeni on 10vrk. Karanteeni päättyy näillä henkilöillä 24.11. tai 25.11.

Vantaan tartuntatautiyksikön ohje:

Kaikkien EVU U10-joukkueen pelaajien ja toimihenkilöiden, jotka ovat olleet 14.-15.11. joukkueen tapahtumissa tai yhteisruokailussa olleiden perheenjäsenten tulee hakeutua koronavirustestiin, vaikka tällä hetkellä ei olisikaan oireita.

Tartuntatautiyksikkö on konsultoinut asiassa Vantaan tartuntatautiylilääkäri Kirsi Valtosta.

Aika koronavirus-testiin varataan osoitteessa: https://koronabotti.hus.fi/. Jos tarvitset apua, voit soittaa palvelunumeroon, puh. 09 83950015 (klo 12-16). Koronabotissa voit varata itsellesi tai lapsellesi (alle 16-vuotiaalle) ajan koronatestiin, jos olet Uudenmaan kunnan asukas. Jos olet helsinkiläinen, voit varata ajan koronatestiin osoitteessa Omaolo.fi.

Jos koette, että ajan varaaminen ei onnistu, olethan yhteydessä EVUn toiminnanjohtajaan, jolla on suora yhteys Vantaan kaupungin tartuntatautiyksikköön. On erittäin tärkeää, että kaikki käyvät testissä.

Seuran toiminta voi jatkua tällä hetkellä normaalisti aikaisemmin annettujen ohjeiden mukaisesti ja vastuullisesti toimien. On erittäin tärkeää, että ohjeita noudatetaan. Jäähallin sisätiloissa tulee välttää turhaa oleskelua ja kaikkien yli 15-vuotiaiden tulee käyttää kasvomaskia terveyden sen salliessa. Ohjeet on tehty yhteistä hyvää ajatellen, jotta saamme pidettyä seuratoimintamme käynnissä mahdollisimman normaalisti. On myös erittäin tärkeää ilmoittaa tartunnoista joko joukkueenjohtajalle tai suoraan seuran toiminnanjohtajalle, joka on seuran koronavastaava niin Vantaan tartuntatautiyksikköön kuin Suomen Jääkiekkoliittoon päin. Näin voimme yhteistyössä minimoida tartuntaketjujen leviämisen.

EVU U10-joukkueen osalta seuran johto sai tiedon joukkueen tilanteesta maanantaina 16.11., jonka jälkeen yhteistyötä on tehty tiiviisti tähän hetkeen asti Vantaan tartuntatautiyksikön kanssa. Kun saimme tiedon joukkueen tilanteesta maanantaina, joukkueen toiminta keskeytettiin heti koko viikoksi koskien myös osallistumista iltapäiväjäätoimintaan.

Kiitos kaikille yhteistyöstä asian selvittämisessä. Kovasti voimia perheisiin, joissa sairastetaan ja tsemppiä kotikaranteeneihin.

Ystävällisin terveisin,

Miia Murole

Toiminnanjohtaja

Etelä-Vantaan Urheilijat ry

Tietoa koronaviruksesta Vantaan verkkosivuilla Tietoa koronaviruksesta ja sen ehkäisystä.


   
Lisää uutisia
Etelä-Vantaan Urheilijat ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat