Harjoitustoiminnan järjestäminen EVUssa 1.2.2021 alkaen
30.1.2021 19:05 Uutiset / Pääsivusto

Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta jatkuu rajatusti ja erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen pienryhmäharjoitteluna.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi 27.1.2021 kokouksessaan, että Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien hallinnoimissa tiloissa voidaan toteuttaa 1.2.2021 alkaen alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaa rajatusti ja erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen. Koronakoordinaatioryhmä seuraa epidemiatilannetta jatkuvasti ja tilanteen muuttuessa ryhmällä on valmius arvioida tehtyjä linjauksia uudelleen nopeasti. Yli 20-vuotiaiden joukkueharjoitusten tauko jatkuu 28.2.2021 saakka.

Harrastustoiminnalla tarkoitetaan yksilöohjauksena tai ryhmässä toteutettua, toistuvaa ohjattua toimintaa. Toiminnassa on noudatettava viranomaisten antamia terveysturvallisuusohjeita. Viranomaisten antamien ohjeiden rikkominen voi johtaa tilavarausten peruuttamiseen tai toiminnan keskeyttämiseen.

Jääkiekkoliitto on ohjeistanut Etelän alueen jääkiekkoseuroja. Ohjetta on täydennetty seuran omilla huomioilla.

Kaikkien tulee sitoutua noudattamaan ohjeita – vastuu on ihan jokaisella!

KORONAOHJEET 1.2.2021 ALKAEN

Emme tule hallille kipeänä!

Ohjaajat ja 12 vuotta täyttäneet osallistujat käyttävät kasvomaskia jäähallin sisätiloissa, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle. Kasvomaskin käyttöä edellytetään toimihenkilöiltä koko harjoitustapahtuman ajan. Valmentajilta ei edellytetä maskin käyttöä jääharjoituksen aikana.

Turvaetäisyys (2m) pyritään pitämään aina, kun mahdollista.

Harjoitukseen saavutaan ja poistutaan ripeästi jääurheiluseurojen yhdessä sopimia kulkureittejä käyttäen:

  • Myyrmäen jäähalli 1 - sisään mennään tavalliseen tapaan pääsisäänkäynnin kautta ja poistutaan ns. yläjääkoppien välissä olevasta ovesta.
  • Myyrmäen jäähalli 2 – pukuhuoneisiin ja sieltä pois kuljetaan mahdollisuuksien mukaan ulkokautta. Pukuhuoneen ulko-ovi tulee pitää lukittuna, kun pukuhuoneessa ei ole ketään.
  • Konalan jäähalli - Toimitaan yleisten turvallisuusohjeiden mukaisesti ja noudatetaan samoja alla olevia ohjeita.

Harjoituksiin tullaan paikalle sovittuna aikana, ei yhtään aikaisemmin! EVU U8-U19 joukkueet saapuvat jäähallille ja pukukoppiinsa 15 minuuttia ennen ilmoitettua harjoitusvuoroa. Ennen saapumisaikaa sisätiloihin ei saa mennä.

EVUn luistelu- ja kiekkokoululaisten sekä harrastekiekko EVU Hokin perheille on lähetetty toimintaohjeet erikseen.

EVUn joukkueet eivät järjestä oheisharjoituksia ennen jäävuoroa. Joukkueet voivat järjestää oheisharjoituksia muuna ajankohtana, jolloin noudatetaan samoja ohjeistuksia kuin on noudatettu jäähallien ollessa suljettuina.

Varusteet puetaan valmiiksi jo kotona. Maalivahdit voivat pukea tarvittaessa varusteet pukukopissa. Luistimet voi pukea hallin tiloissa, mikäli pelaaja osaa pukea ne itse, muutoin luistimet puetaan esimerkiksi kotona tai hallin ulkopuolella. Valmentajat, huoltajat ja jojot auttavat tarvittaessa pienten lasten varusteiden/luistinten kanssa. Kopissa pidetään henkilömäärä mahdollisimman pienenä ja jokaiselle EVUn jäävuorolle on pyydetty kaksi koppia (yksi koppi / 10hlön harjoitusryhmä).

Harrastukseen saattajat, kuten vanhemmat, eivät tule jäähallin sisätiloihin. Syksyllä oli ihmisiä hallissa huomautuksista huolimatta, nyt tätä ei saa tapahtua!

Hallille saavuttaessa ja poistuttaessa kädet pestään saippualla (20 sek) – kun käsien saippuapesu ei ole mahdollista, käytetään käsihuuhdetta (käsidesi).

Edellisen ryhmän on poistuttava ripeästi vuoron päätyttyä! Jäähallin (kaukalon) puolelle saa mennä vasta joukkueen toimihenkilön luvalla jäänajon jälkeen ja vasta, kun edellinen ryhmä on poistunut kokonaan. Liikennettä hallin sisällä ohjataan selkeästi ja tehokkaasti. Peräkkäisten vuorojen ryhmät eivät saa kohdata hallin sisällä vuorojen vaihtuessa.

Vuoron päättymisen jälkeen ryhmien tulee olla ulkona hallista viimeistään 15 minuutin sisällä. Suihkussa käydään kotona!

Harjoitusryhmän kokoonpano on kiinteä max 12 hlöä sisältäen pelaajat, maalivahdin ja valmentajan. Yhteen jäävuoroon voi osallistua kaksi harjoitusryhmää, joiden tulee toimia eri kenttäpäädyissä. Harjoitusryhmiä ei saa sekoittaa, koskee myös valmentajia! Ryhmien kokoonpanojen pelaajamäärät saattavat vaihdella, jos joku jää pois harjoituksista, tällöin ei täytetä pelaajilla muista ryhmistä!

Läsnäolijoista tulee pitää tarkkaa kirjaa. Pelaajien tulee ennakkoilmoittautua harjoituksiin Jopoxin kautta. Yhtään ylimääräistä pelaajaa tai toimihenkilöä ei saa olla hallilla. Jopoxissa tulee olla oletusarvo OUT ja jokaisen pitää käydä vaihtamassa IN, kun on tulossa treeneihin. Joukkueen toimihenkilö tarkastaa treeneissä, että Jopox täsmää paikalla oleviin.

Harjoitustapahtuma toteutetaan tavalla, jossa lähikontaktit voidaan välttää tai ne vähenevät merkittävästi. Pelaaminen tai muu vastaava toiminta on sallittua, mutta harjoitusryhmät eivät saa sekoittua missään vaiheessa, eivätkä eri harjoitusryhmät saa pelata toisiaan vastaan.

Kaikki pelit, turnaukset, pelimatkat, pelitällit ym. eri seurojen välillä tai seuran sisällä eri harjoitusryhmien ja ikäluokkien välillä niin omalla alueella kuin matkustamalla muualle Suomeen on kielletty!

Harjoituksiin varataan oma nimikoitu juomapullo, joka täytetään pelaajan toimesta. Jokainen huolehtii itse muista varusteistaan.

Paita, sukat ja mahdolliset housupussit pestään korkeassa lämpötilassa (60 C) mahdollisemman usein. Varusteiden kuivatuksesta huolehtiminen on tärkeää.

Hallin teroitustila on harjoitusryhmän käytössä 30 minuuttia ennen harjoitusvuoron alkua. Teroitustilaa voi käyttää vain yksi joukkue kerrallaan. Joukkueen vastuuhuoltaja organisoi teroituksen niin, että jäähallin sisällä vältetään ylimääräinen liikkuminen.

HUOM!

  • Seuran yhteinen maalivahtijää ja iltapäiväjäätoiminta sekä Walapaisin kanssa yhteistyössä järjestetty tyttöjää ovat toistaiseksi tauolla.
  • Seurallemme osoitetut luonnonjäät Myyrmäessä ja Martinlaaksossa ovat käytössämme. Joukkueet voivat käyttää niitä lisäharjoitteluun ilmoittamalla tarpeensa toiminnanjohtajalle ja valmennuspäällikölle sähköpostitse.

Lisätietoa:

Jääkiekkoliiton korona-ohje 29.1.2021

Vantaan kaupungin tiedote 28.1.2021
   
Lisää uutisia
Etelä-Vantaan Urheilijat ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat