Sisäharrastusmahdollisuuksien avaaminen 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille
28.4.2021 12:56 Uutiset / Pääsivusto

Vantaan kaupunki

Tiedote tilojen käyttäjille 28.4.2021

Sisäharrastusmahdollisuuksien avaaminen 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille

20-vuotiaiden (2001 syntyneiden) ja tätä nuorempien ohjattu harrastustoiminta mahdollistetaan sisätiloissa 3.5.2021 alkaen.

Harrastustoiminnan avaaminen edellyttää terveysturvallisuussuunnitelman toimittamista kaupungille. Suunnitelmassa on kuvattava, miten toiminnassa vältetään lähikontakteja ja miten ryhmän koko on suhteutettu harrastustilaan. Suunnitelmaa ei tarvitse toimittaa uudelleen, jos se on toimitettu jo aiemmin, eikä toiminta ole merkittävästi muuttunut. Suunnitelma tulee lähettää liikuntatilavaraukset@vantaa.fi ennen toiminnan aloittamista.

Yli 20-vuotiaiden harrastustoimintaa, aikuinen-lapsi -ryhmätoimintaa ja kokoustoimintaa (mukaan lukien yhtiökokouksia) ei voi järjestää Vantaan kaupungin tiloissa toukokuussa.

Otteluita, kilpailuita, turnauksia, esityksiä tai tapahtumia ei myöskään voi järjestää toukokuussa. Ammattilaisurheilussa noudatetaan maaliskuussa voimassa olleita ohjeistuksia.

Harrastustoiminta ulkotiloissa

Ohjattu harrastustoiminta 20-vuotiaille ja sitä nuoremmille on sallittu ulkotiloissa 19.4.2021 alkaen aikaisemmin voimassa olleiden terveysturvallisuusohjeistusten mukaisesti. Otteluita, kilpailuita, turnauksia, esityksiä tai tapahtumia ei voi toistaiseksi järjestää.

Voimassa olevat varaukset

Aiemmin hyväksytyt vuorot ovat voimassa. Jos vuoro on aiemmin hyväksytty sekaryhmälle, käyttäjän tulee huolehtia, että vain 20-vuotiaat ja sitä nuoremmat harjoittelevat vuorolla.

Toiminnassa noudatettavat turvallisuusperiaatteet sisä- ja ulkotiloissa

- harrastusryhmän kokoonpano on vakiintunut ja perustuu ennakkoilmoittautumiseen

- kaikille avointa toimintaa ei voi tällä hetkellä järjestää

- toiminnassa noudatetaan viranomaisten, ja liikunnan osalta lisäksi Olympiakomitean antamia terveysturvallisuusohjeita turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta jakasvomaskien käyttämisestä

- ohjaajat ja 12 vuotta täyttäneet osallistujat käyttävät sisätiloissa kasvomaskia, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle. Kasvomaskin käyttöä edellytetään muulloin paitsi urheilusuoritusten aikana.

- harrastusryhmän koko on mitoitettava niin, että osallistujat voivat säilyttää turvavälin. AVI:n turvavälipäätös jatkuu 16.5. saakka.

- suurissa tiloissa voi toimia useampi ryhmä siten, että ryhmät eivät ole keskenään kontaktissa

- ryhmäkoon mitoittamisesta ja valvonnasta sekä muiden ohjeiden valvonnasta vastaa toiminnan järjestäjä

- pukeutumis- ja peseytymistilojen käyttö rajoitetaan vain välttämättömään käyttöön

- harrastukseen saattajat, kuten vanhemmat, eivät tule sisätiloihin. Alle kouluikäisten saattamisen osalta voidaan tehdä erityisjärjestelyjä.

- käyttövuoron vaihdoksia ei hyväksytä

- sekaryhmien osalta toiminnan järjestäjän tulee huolehtia, että toimintaan osallistuu ainoastaan vuonna 2001 ja sitä myöhemmin syntyneet.

Lisätietoja: https://www.vantaa.fi/vapaa-aika/liikunta/urheilus...

Vantaan kaupungin tiedote: https://www.vantaa.fi/uutisia/kaikki_uutiset/101/0...


   
Lisää uutisia
Etelä-Vantaan Urheilijat ry
«  Lokakuu   »
Kategoriat