EVUn maalivahtivalmennus 2023-2024
Julkaistu: 10.04.2023 10.00

EVUn maalivahtivalmennus 2023-2024

EVUN MAALIVAHTIVALMENNUKSEEN LISÄÄ KOKEMUSTA 2023-2024


EVUn maalivahtivalmennukseen saapuu rutkasti lisää kokemusta lasten -ja nuorten valmennuksen pariin. Elokuun alusta alkaen seuran maalivahtivalmennusvastaavaksi on nimetty Tommi Mäkeläinen sekä maalivahtitoimintojen taitovalmentajaksi Teemu Lassila.


”Yhtenä strategiamme painopisteenä on huippujunioreita tuottava EVU. Haluamme seurana kehittyä jatkuvasti ja olla edelläkävijä. Olemme iloisia, että saimme nämä kaksi ammattilaista vahvistamaan seuramme pelaajapolkua ja tukemaan strategiaamme. Palkkausten lisäksi ensi kaudelle tulee sekä maalivahtijää että maalivahtiklinikka. Tämä on jatkumoa tällä kaudelle aloitettuun pelaajille suunnattuun Takomo toimintaan, jolla mahdollistamme extra harjoittelun myös maalivahdeille. Tervetuloa Tommi ja Teemu EVU perheeseen”

– Tero Koskiranta, toiminnanjohtaja/urheilutoiminnanjohtaja


Maalivahtivalmennusvastaava Tommi Mäkeläinen, 47, on itsekin EVUn kasvatti.

”Tämä on hieno mahdollisuus palata oman kasvattajaseuran toimintaan auttamaan nuoria oppimaan ja tuomaan heille työkaluja arjen harjoittelussa. Lähdemme maalivahtivalmentajien kesken yhdessä rakentamaan EVUn maalivahtipolkua, tavoitteena laadukkaan, mielekkään ja tuottavan oppiympäristön takaaminen yksilöille. Hommat aloitetaan rivakasti heti elokuun alussa EVUn maalivahdeille suunnatulla kauden starttileirityksellä. Joukkuetoimintojen lisäksi kaudella, nuorille maalivahdeille on luotu kansainvälisestikin mitattuna seuran puolesta huippuresurssit kehitykseen viikottaisen maalivahtijään sekä viikottaisen maalivahtiklinikan tapahtumissa. Uskon, että EVU on jatkossakin erinomainen paikka nuorelle kasvaa ja kehittyä ihmisenä, urheilijana sekä maalivahtina.”

Tommi on valmentanut maalivahteja yli 20 vuoden ajan Etelä-Suomen seuroissa, miesten mestiksestä U16-U20 nuorten sm-kilpasarjoissa, ja hän siirtyy EVUn vahvuuteen Kiekko-Espoon U20 ja U18 sm-sarjan haastaja joukkueista. Lisäksi valmentajan polullaan hän on toiminut jääkiekkoliiton alueen mv-toimintojen apukouluttajan roolissa sekä kasvattiseuran maalivahtivalmennusvastaavaa usean vuoden ajan. Ammatiltaan hän on ammattivalmentaja sekä jääkiekkoliiton valmentajakoulutusjärjestelmässä maalivahtikouluttaja (MVK), sekä Suomen Valmentajien mentorointiin koulutettu valmentaja.


Maalivahtitoimintojen taitovalmentaja, Teemu Lassila, 40, tuo yli 600 pelin ammattimaalivahdin kokemuksen EVUn juniorimaalivahdeille. Ammattimaalivahdin urallaan Sm-Liigassa, Elitserienissä ja KHL:ssä useita seuroja lähes 20 kauden ajan edustanut Lassila, on ollut voittamassa muun muassa Maailmanmestaruuden Leijonissa 2011, Suomen Mestaruuden Tapparassa vuonna 2017 sekä kansainvälisissä sarjoissa Slovakian Mestaruuden vuonna 2018.

”Valmennusfilosofiani painottaa maalivahtien yksilöllistä kehittämistä ja teknisen osaamisen vahvistamista. Odotan innolla syksyä ja EVUn maalivahtien tapaamista. Nähdään hallilla, Lassila kertoo.”


EVUn maalivahtijäät alkavat heti elokuussa viikolla 33, maalivahtiklinikka viikosta 34 eteenpäin. Jokaisella U8-U15 joukkueella on myös oma maalivahtivalmentaja. Tervetuloa kehittymään maalivahtina!


Tommi ja Teemu aloittavat 1.8.2023 alkaen


Etelä-Vantaan Urheilijat ry