LAUANTAINA KLO 20:50 MYRTSI 1 VS HCK SALAMAT​​                EVU MIESTEN KANNUJAHTI ALKAA
Julkaistu: 24.02.2023 11.06

LAUANTAINA KLO 20:50 MYRTSI 1 VS HCK SALAMAT​​ EVU MIESTEN KANNUJAHTI ALKAA

LAUANTAINA KLO 20:50 MYRTSI 1 VS HCK SALAMAT

EVU MIESTEN KANNUJAHTI ALKAA

Siitä on nyt 10 kuukautta, kun viimeksi tänne kirjoittelin. Silloin juhlittiin mestaruutta ja se kirjoitus loppui jotenkin näin: ”…isoja pelaajauutisia tiedossa. Ensi kaudella voitetaan kolmosdivari ja U22”. Asiaan vihkiytyneet tietää, että tämä homma on aikataulussaan.

Kerrataan tähän vielä vuoden takaiset tapahtumat. Uusitun Evu Miehet joukkueen ensimmäinen kausi starttasi nelosdivarista, niin kuin säännöt määräsivät. Siitä heittämällä kevääksi kolmosen alempaan. Kahden kauppahan se oli alusta asti, lähdettiin haastamaan ennakkosuosikki HJK Klubia. Nämä kyseiset joukkueet kohtasivatkin kaksiosaisessa finaalissa. Aloitettiin kotipelillä lähes kahdensadan silmäparin edessä. Unelma-alku ei riittänyt, vaan vihulainen vei voiton. Ratkaiseva finaali käytiin Paloheinässä mielettömässä metelissä. Torvet soi ja fanikatsomot huudattivat kilpaa toisiaan. Voitettiin ottelu Maestro Juuso Tiihosen maaleilla. Alkoi käsittämättömät mestaruusjuhlat.

Kerroin tuolla alussa pelaajauutisista. Hyvä, että olin ehtinyt astua Paloheinän hallista mestarivalmentajana ulos, kun puhelimeen kilahti viesti EVU-legendalta Joonas Kaartiselta. Hän halusi liittyä joukkueeseen. Halutessaanhan Kartsa on kolmosdivarin paras pelaaja, mutta vielä tärkeämpää on olla pidetty joukkuekaveri. Toivottavasti onnistun edes lähelle niin hyvin kasvatuksessa omien poikien osalta, miten Kaartisilla on onnistuttu. Eikä ne pelaajauutiset tähän loppuneet. Ihmettelin kun kevään aikana HJK Klubin pelaajat pyysivät saada seurata Instagramissa. Puhelinsoitot tulivatkin sitten loppukesästä. Kotiin palasivat Jussi Leppänen ja Miro Rikama, klubin kärkipelaajat.

Minkä takia tällaiset pelimiehetkin innostuvat palaamaan kasvattajaseuraansa. Voin kertoa sen teille, vastaus on ilmapiiri! Niin kuin eräs Suomen nousevista valmentajanimistä Maso Lehtonen asian ilmaisi:” Lähtökohtaisesti jääkiekkovalmentaminen on ihmisjohtamista ja itsekkyyden karsimista yksilöstä”. Aika nätti ohjenuora ja valitettavan vähän käytössä. Tietäjät tietää. Ei se ilmapiiri ole minun luomaa, siihen on tarvittu Lepi Leppästä, Tommi Tuomistoa, Kakea, Hibeä, Jubea…lista on loputon. Meillä on Vantaan jäätilanteen takia varmaan vähiten treenejä kolmosen joukkueista ja pelkkä fiilisvalmentaja. Mutta varmaankin pelaajilla parhaat lajitaidot ja pelikäsitys eli niin sanotuilla vanhoilla bensoilla mennään. Näistä kiitos niille koutseille, jotka ovat näitä pelaajia aikoinaan valmentaneet. En malta olla leikkimättä ajatuksella… Uusi halli Elmo valmistuu 2025eli jäätilanne paranee myös Myyrmäessä, EVU-junnuja palaa tähän malliin maailmalta. Siinä vaiheessa ei enää ilmapiirin luominen riitä, koutsiksi Kristian ”Fagu” Fagerström ja Mika ”Nisse” Niskanen, niin Myyrmäessä EVU Miehet pelaa Suomi-sarjaa. Voin jäädä mentaalivalmentajaksi ja istua edelleen dösämatkoilla takapenkillä.

No joo, takaisin aiheeseen. Käsittääkseni Myrtsissä ei ole näin korkealla pelattu aikuisten sarjaa yli kymmeneen vuoteen. 20 peliä nakuteltiin runkosarjaa ja sijoitus oli neljäs, joukkueita oli yhteensä 17. Ihan kiva suoritus kaveriporukalta. Erona viime vuoden sarjaan, että nyt oikeasti kovia jengejä on 6-7. Näistä parhaat voisi pelata jo nyt kakkosdivaria. Liitto on kaikessa viisaudessaan rakentanut pudotuspeliohjelman niin, että se on kerrasta poikki, paitsi finaalit on kaksi ottelua. Siihen yksi huono peli ja kausi ohi.

Nyt tarvitaan EVU-yhteisöä avuksi. Mitä jos luotaisiin tunnelmaa Myrtsi Ykköseen hiihtoloman päätteeksi. Huhuissa on puhuttu jo rumpuryhmän saapumisesta. Tuote on salonkikelpoinen, peleissä ei tapella, musiikki soi tauoilla, panokset ovat kovat ja taitotaso korkealla. Onnistui viime vuonnakin, miksi ei nyt? Silloin oli keskiviikko ja kakkoshalli, nyt ajankohta ja puitteet paremmat. Kauden ennätysyleisö ja paras tunnelma tavoitteena!

#punavalkeasydän#luomulätkää

-Edarin koutsi-